США знову посилили санкції проти Росії. Цього разу проти осіб і компаній, пов’язаних із «кухарем Путіна» Пригожиним

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти ще кількох компаній та фізичних осіб, яких пов’язують із «кухарем Путіна», російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Про це пише пресслужба відомства.

«У Євгена Пригожина є міжнародна мережа прихильників для поширення його згубного політичного і економічного впливу в усьому світі. Метою США й надалі залишається обмеження здатності Пригожина проводити операції у глобальному масштабі», — зазначив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Цього разу об’єктом санкцій стала діяльність Пригожина у Центральноафриканській Республіці, зокрема в галузі видобутку різних корисних копалин.

Загалом санкції наклали на вісьмох осіб і сім організацій: M Finans і Lobaye Invest із ЦАР, російську компанію з підводних технологій Okeanos, а також на фінські транспортно-експедиційні компанії Optima Freight, GCH Finland, Unicum Trade та ACEX, які використовували для того, щоб обійти американські санкції.

Пригожин — російський бізнесмен, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу, засновник фабрики тролів, одна з ключових фігур у російсько-українській інформаційній війні. Саме Пригожина вважають фактичним керівником «ПВК Вагнера», яка засвітилася в Україні, Сирії, Лівії та інших країнах. Компанія Пригожина займалася в Росії організацією харчування вищих осіб держави, завдяки чому він отримав від ЗМІ прізвисько «кухар Путіна».