Sony збільшить поставки консолей PlayStation 5 вже в другій половині цього року. Компанія також розробляє новий VR-шолом і контролер

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Sony збільшить поставки консолей PlayStation 5 вже в другій половині цього року. Компанія також розробляє новий VR-шолом і контролер

Flickr / Karlis Dambrans

Ігрова консоль PlayStation 5, яку було фактично неможливо придбати після її виходу в листопаді, знову з’явиться в магазинах у другій половині 2021 року, заявив голова компанії Sony Джим Раян. Також у продажі з’явиться шолом віртуальної реальності нового покоління.

Як пише The Verge, попит на консоль виявився значно вищим за пропозицію, і через проблеми у виробничому ланцюжку Sony не змогла його задовольнити. Однак дуже скоро, обіцяє голова компанії, це зміниться.

«Справи покращуватимуться кожен місяць протягом 2021 року. Темпи вдосконалення виробничого ланцюжка будуть рости весь рік, тож до того часу, як ми наблизимося до другої половини 2021 року, ви побачите дійсно пристойні цифри», — анонсував Раян появу консолей на ринку.

Однак голова компанії не обіцяє, що кількість PlayStation 5 на складах зможе задовольнити всіх покупців. Високий попит та глобальне скорочення поставок через пандемію коронавірусу скоріш за все не дозволить придбати завітну консоль будь-коли, і комусь доведеться чекати.

«У нас дуже мало чарівних паличок, якими ми б могли вимахувати», — пояснив Раян.

За словами керівника Sony, попри негаразди з постачанням PlayStation 5 стала успішною.

Зокрема, кожен четвертий власник консолі раніше не грав на попередній PlayStation 4, а 50% від усіх власників взагалі ніколи не мали справу з цією лінійкою. Про це свідчать дані онлайн-сервісу PlayStation Network, який компанія започаткувала з виходом PlayStation 3.

Після 2021 року до консолі можна буде докупити шолом віртуальної реальності та контролер нового покоління, передає The Verge. Наразі Sony працює над новою розробкою, що дозволить збільшити кут зору та полегшить управління.

Новий шолом приєднуватиметься до консолі всього одним дротом. Новий контролер, як обіцяють, буде більш ергономічним. Засмучує лише, що, за словами голови відділення PlayStation Хідеакі Нішино, шолом і контролер потребують доробки, тож очікувати на їхню появу можна лише з 2022 року.

«Ми хочемо зробити цей ранній анонс для наших поціновувачів тоді, коли розробники лише почали працювати над створенням нових світів, які можна буде дослідити у віртуальній реальності», — сказав він.

І це не всі хороші новини для геймерів — крім довгоочікуваних поставок PlayStation 5, у продажу також з’являться консолі нового покоління від інших виробників. Зокрема, нову Xbox від Microsoft, скоріше за все, можна буде купити вже на початку літа.