У США затримали дружину наркобарона Ель Чапо за підозрою в організації наркотрафіку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США, у вашингтонському аеропорту імені Даллеса затримали дружину наркобарона Ель Чапо, 31-річну модель Емму Коронел Айспуро. Її підозрюють в організації наркотрафіку (керівництві мережею з розповсюдження кокаїну, героїну і метамфетаміну).

Про це пише BBC.

Айспуро також закидають організацію втечі Ель Чапо у 2015 році з мексиканської вʼязниці, яка перебувала під найсильнішою охороною, і підготовку втечі в січні 2017 року. Тоді наркобарон не встиг втекти і його екстрадували до США. Айспуро не коментує висунуті проти неї звинувачення.

У дружини колись найрозшукуванішого наркобарона цього століття подвійне громадянство — мексиканське й американське. З Ель Чапо у них двоє дітей-близнюків. ЗМІ називали Айспуро найвідданійшою дружиною злочинця — вона була присутня майже на кожному засіданні суду над наркобароном в Нью-Йорку і не відмовилася від чоловіка після свідчень про його звірства.

На суді озвучувалися численні факти вбивств, зґвалтувань і тортур з боку Ель Чапо щодо дітей, ворогів і конкурентів. Айспуро також не звертала увагу на безліч його коханок.