Хабарі, кокаїн, педофілія: у справі мексиканського «коротуна» Ель Чапо стався новий скандал

Дата:
Хабарі, кокаїн, педофілія: у справі мексиканського «коротуна» Ель Чапо стався новий скандал

Прес-служба Імміграційної та митної поліції США

До справи мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, також відомого під прізвиськом Ель Чапо («коротун», зріст чоловіка становить 168 см), якого судять в Нью-Йорку, додався новий скандал. Гусмана звинуватили в педофілії, повідомляє The Washington Post.

У судових документах ідеться, що Хоакін Гусман займався сексом з 13-річними дівчатами, яких називав «вітамінами».

За словами колумбійського наркоторговця Алекса Сіфуентеса, який був «правою рукою» Ель Чапо, а зараз свідчить проти нього в суді, наркобарон зґвалтував одну зі своїх коханок і кілька разів ґвалтував дівчат у віці 13 років, перед цим підсипаючи їм у напої наркотики.

Жінка, відома під псевдонімом «Комадре Марія», регулярно відправляла Гусману фотографії 13-річних дівчаток, з яких він обирав собі жертв. За кожну Ель Чапо платив по $5 тис.

«Коротун» відкидає ці звинувачення, а його адвокат назвав їх «надзвичайно непристойними».

Засновника мексиканського наркокартелю «Сіналоа» наркобарона Ель Чапо називають «найвідомішим злочинцем сучасності». Він залишався найбільш розшукуваним злочинцем у США понад 20 років, а в 2013 році першим після Аль Капоне був названий чиказькою Комісією з кримінальних злочинів «ворогом суспільства номер один».

Гусмана звинувачують у контрабанді наркотиків, вогнепальної зброї, відмиванні коштів, змові та вбивстві, за що наркобарону світить подвійне пожиттєве ув’язнення. Він переправив тонни наркотиків до США, підкупив майже кожного великого чиновника в Мексиці і одного разу наказав поплічникам спалити тіла двох своїх ворогів. Чи будуть нові звинувачення в педофілії додані до поточної справі, поки невідомо. До винесення вироку Ель Чапо перебуває під вартою в спеціально для нього обладнаному приміщенні при суді.