Оператор «Північного потоку — 2» подав запит на негайний дозвіл продовжити будівництво у німецьких водах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Оператор «Північного потоку — 2» подав запит на негайний дозвіл продовжити будівництво у німецьких водах

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Оператор газопроводу «Північний потік — 2» вимагає від Німеччини негайного дозволу на відновлення будівництва у її територіальних водах.

Про це пише Deutsche Welle.

Відповідний запит подали до Федерального відомства з морського судноплавства і гідрографії. Там отримання заявки підтвердили.

Наразі цей запит розглядається відомством, але точного часу ухвалення рішення поки не називають.

Оператор звернувся з такою вимогою після протесту з боку екологічних організацій, які заблокували будівництво. Вони мали подати додаткову аргументацію з приводу того, як газопровід впливає на навколишнє середовище, але поки цього не зробили.

  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу, що становлять кілька мільярдів доларів на рік.
  • У листопаді минулого року The Wall Street Journal писала, що «похоронних» санкцій для газопроводу домоглися українські лобісти, які 4 роки працювали з адміністрацією Дональда Трампа.
  • Днями газета писала про початок перемовин адміністрації Байдена з Німеччиною про майбутнє газопроводу. Видання вказувало, що Штати можуть відмовитися від санкцій через Німеччину.