Велика Британія хоче вакцинувати від коронавірусу всіх дорослих до середини літа

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Великій Британії оновили мету своєї кампанії із вакцинації населення від коронавірусу. Там хочуть, щоб кожен дорослий у країні отримав хоча б одну дозу вакцини до 31 липня.

Про це пише The Associated Press.

Раніше уряд планував зробити це до 31 серпня. Також оновили ще одну дату — тепер у країні хочуть вакцинувати всіх людей, старших за 50 років, до 15 квітня. Попередньою датою раніше було 1 травня.

Незважаючи на те, що розробники вакцин мають серйозні проблеми з графіками поставок до ЄС, у Британії запевняють, що мають «все необхідне» для пришвидшення темпів вакцинації.

Стратегія Британії у вакцинації полягає в тому, що там відтерміновують введення другої дози до 12 тижнів після введення першої. Це дозволяє вакцинувати хоча б однією дозою значно більшу кількість населення, і люди вже отримують певний захист від зараження.

Також країна поступово планує виходити із загальнонаціонального карантину. Поступово будуть відкриватися магазини. Також з 8 березня планують відкрити школи, а жителям будинків для літніх людей дозволять приймати одного відвідувача на день.