Росіяни на олімпіадах виступатимуть під прапором свого комітету. Замість гімну — «Катюша» (можливо)

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російська збірна на Олімпійських іграх в Токіо та Пекіні виступатиме під прапором і англомовною абревіатурою Олімпійського комітету Росії — ROC (Russian Olympic Committee).

Про це повідомляє пресслужба Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Росіяни не можуть використовувати повну назву свого комітету, тому збірна обрала ROC.

РФ ще залишилося визначитися, чим замінити державний гімн. Голова Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков пропонував замість нього радянську пісню «Катюша» — один з неформальних символів Другої світової війни для росіян. Він заявив, що цю композицію вже направили на схвалення в МОК.

  • Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) своїм рішення у грудні 2019 року відсторонило Росію від участі у спортивних змаганнях на чотири роки й оштрафувало країну на приблизно $5 мільйонів через маніпуляції з даними і спроби приховати системне вживання допінгу російськими спортсменами. Такого висновку у WADA дійшли після того, як перевірили дані з 2 262 проб із лабораторії РУСАДА. З них 578 зразків, узятих у 298 спортсменів, стали пріоритетними для розслідування.
  • З листопада 2015 року, після інформації про вживання допінгу російськими спортсменами, Російське антидопінгове агентство позбавили акредитації на три роки.
  • Олімпійські ігри в Токіо повинні пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Член Міжнародного олімпійського комітету Річард Паунд заявив, що ігри можуть провести без глядачів. МОК розглядає шість-сім варіантів щодо присутності глядачів на трибунах. Один з них — допуск на трибуни лише японських уболівальників.
  • Олімпіада в Пекіні повинна пройти з 4 по 20 лютого 2022 року.