МОК: Олімпіада в Токіо відбудеться незалежно від ситуації з коронавірусом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОК: Олімпіада в Токіо відбудеться незалежно від ситуації з коронавірусом

Matt Roberts / Stringer

Олімпійські ігри в Токіо, які перенесли на 2021 рік, відбудуться, незважаючи на ситуацію з пандемією коронавірусу. Про це заявив віцепрезидент Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс, повідомляє AFP.

«Олімпіада пройде з COVID-19 або без нього», — наголосив Коутс.

«Головною ідеєю Ігор мало стати відновлення Японії після руйнівного цунамі [землетрус і цунамі 2011 року]. Тепер це будуть Ігри, які символічно переможуть COVID і стануть світлом в кінці тунелю», — додав він.

Раніше глава японського оргкомітету Олімпійських ігор Йосіро Морі заявляв, що Олімпіаду скасують зовсім, якщо пандемія триватиме.

До пандемії коронавірусу, з 1896 року, Олімпійські ігри скасовували тричі — через світові війни. У 1916 році змагання мали відбутися в Берліні, у 1940 році — в Гельсінкі, а в 1944 році — в Лондоні. Перші повоєнні Ігри прийняв Лондон у 1948 році.

  • 32-і літні Олімпійські ігри мали відбутися в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року. На початку березня оргкомітет розглядав можливість проведення олімпіади без глядачів, залишивши лише телевізійну трансляцію змагань.
  • 19 березня в Афінах на стадіоні «Панатінаїкос» передали олімпійський вогонь оргкомітету літніх Ігор-2020 в Токіо.
  • 30 березня Міжнародні олімпійський і паралімпійський комітети, уряди Японії та Токіо обрали нові дати проведення ігор — з 23 липня по 8 серпня 2021 року.