РосЗМІ дізналися про плани збудувати аквапарк на території біля «палацу Путіна». Робітників перевірятиме ФСБ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Російське видання «Открытые медиа» дізналися про плани збудувати у Геленджику біля винарні, яку у розслідуванні Фонду боротьби з корупцією віднесли до території «палацу Путіна», великий аквапарк.

Про це видання повідомляє з посиланням на джерело, знайоме з планами розвитку виноробного комплексу «Садиба Дивноморське».

Журналісти отримали від джерела номер телефону роботодавця-серба на імʼя Деян і зателефонували йому. Вони дізналися, що на будівництво шукають 50 робітників до двадцяти вже найнятих.

«Потрібні саме російські люди, без судимості. Ніяких мусульманських імен. Перевіркою займається ФСБ», — розповів роботодавець під час розмови.

За його словами, за годину можна заробити 250 рублів замість 180 рублів, які платять при офіційному оформленні. Деян розповів, що перед допуском на будівництво сім днів перевірятиме ФСБ, а ще треба буде здати тест на коронавірус. За словами наймача, робота планується десь на рік, але можливо затягнеться і на довше.

  • Після арешту опозиціонера Олексія Навального його Фонд боротьби з корупцією оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Усі володіння Путіна в цьому районі (включно зі значною кількістю виноградників і власним винним заводом) можна порівняти з територією 39 князівств Монако.
  • Пізніше російський бізнесмен Аркадій Ротенберг заявив, що «палац Путіна» в Геленджику належить йому.
  • За результатами соцопитування «Левада-центру», розслідування подивилися 26% жителів Росії, але лише пʼята частина з них вважають його правдивим.
  • Згодом видання Meduza дізналося нові деталі про «палац Путіна». Насправді маєток ще масштабніший і йде вниз на цілих 16 поверхів, а на самій території «палацу» є дві аквадискотеки — ще одна в «Діминій дачі».