Фільм Навального про «палац Путіна» подивилися 26% росіян. Лише пʼята частина з них вважають його правдивим

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Фільм Навального про «палац Путіна» подивилися 26% росіян. Лише пʼята частина з них вважають його правдивим

Twitter / Штаб Навального

Фільм «Палац для Путіна. Історія найбільшого хабаря», випущений «Фондом боротьби з корупцією» Олексія Навального, подивилися 26% жителів Росії.

Про це свідчать дані опитування «Левада-центру», пише «Медуза».

10% росіян повідомили, що не бачили фільм, але знайомі з його змістом, а 32% щось чули про нього без подробиць. Нічого не знають про фільм 31% респондентів.

Також 17% з тих, хто бачив або чув про фільм, упевнені, що все сказане в ньому — правда. Понад третину (38%) вважають, що викладена у фільмі інформація схожа на правду, але її правдивість оцінити складно. Майже стільки ж (33%) впевнені, що у фільмі показана неправда.

Майже третина опитаних (29%) вважають, що президент Росії Володимир Путін ніколи не зловживав владою. Ще 24% упевнені, що навіть якщо такі звинувачення правдиві, за його правління країна стала жити краще. 17% вважають, що Путін точно винний у зловживаннях, 25% — що він винен у тій же мірі, що й інші високопосадовці.

  • Після арешту Олексія Навального його «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Усі володіння Путіна в цьому районі (включно зі значною кількістю виноградників і власним винним заводом) можна порівняти з територією 39 князівств Монако. Фільм набрав понад 100 мільйонів переглядів.
  • Пізніше російський бізнесмен Аркадій Ротенберг заявив, що «палац Путіна» в Геленджику належить йому.