Голі стіни та суцільний бетон: журналісти показали, як зсередини виглядає «палац Путіна» на Чорному морі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Голі стіни та суцільний бетон: журналісти показали, як зсередини виглядає «палац Путіна» на Чорному морі

Twitter / Штаб Навального

Журналісти Telegram-каналу Mash змогли потрапити в «палац» президента Росії Володимира Путіна, про який у своєму розслідуванні розповів опозиціонер Олексій Навальний.

Відповідне відео вони виклали на своєму YouTube-каналі.

До маєтку приїхав головний редактор Максим Іксанов. Він розповів, що потрапити всередину їм допоміг «представник технічного нагляду, який стежить за зведенням палацу вже шість років». Жодних імен там не називали.

Усередині будівлі — суцільний бетон, триває активний ремонт, тоді як ззовні вона вже готова. Журналіст побував у вже відомих кальянній, театрі, а також на складі грязей та аквадискотеці. За словами робітників, на місці складу грязей мають бути душові, оскільки він розташований біля басейну. Аквадискотека журналістові більше нагадала басейн із баром, а в театрі вже почали облаштовувати фундамент під сцену.

Сам Навальний у своєму розслідуванні розповідав, що через помилки у проєктуванні на стінах маєтку з’явилася пліснява. Тому весь внутрішній ремонт довелося робити повністю заново.

«Палац для Путіна»

Після арешту Олексія Навального його «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) оприлюднив фільм-розслідування «Палац для Путіна». У ньому розповідається, що у Краснодарському краї, у Геленджику розташований палац для російського президента. Його площа становить понад 17 тисяч квадратних метрів. Загальні ж володіння Путіна в цьому районі (зокрема велика кількість виноградників і власний винний завод) можна порівняти з територією 39 князівств Монако.

Палац побудували таким чином, щоб до нього не можна було підібратися ні землею, ні морем, ні повітрям. Як зʼясувалося, під палацом розташований підземний бункер заввишки з пʼятиповерховий будинок, також на території є оранжерея на 2 500 квадратних метрів, амфітеатр і 80-метровий міст через яр, що веде до чайного будиночка. А в горі є спеціальний тунель, що дозволяє вийти до моря.

За даними ФБК, будівництво фінансували державні та приватні компанії, повʼязані з друзями Путіна, через корупційні схеми. Його вартість оцінюють у 100 мільярдів рублів (понад $13,5 мільярда).