Біткоїн знову побив рекорд вартості — понад $52 тисячі за одиницю

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Біткоїн знову побив рекорд вартості — понад $52 тисячі за одиницю

André François McKenzie / Unsplash

Сьогодні біткоїн зробив черговий стрибок і подорожчав до $51,3 тис., що стало новим рекордом, і протягом дня перевищив $52,2. Вчора лідер на ринку криптовалют подолав перший психологічний бар’єр у $50 тис. і продовжив зростати.

Про це повідомляє Coindesk.

Останній стрибок у ціні пов’язують із оголошенням бізнес-аналітичної компанії MicroStrategy про продаж частини акцій для поповнення свого криптогаманця на $600 млн. Компанія купує біткоїн з літа 2020 року.

Наразі достеменно невідомо, чи буде новий поріг біткоїна стабільним з огляду на те, що зростає дохідність облігацій США та дешевшає золото. З минулого року біткоїн став загальновизнаним засобом збереження коштів від інфляції, як і золото.

Раніше американська компанія з виробництва електрокарів Tesla Ілона Маска заявила, що інвестує $1,5 мільярда у криптовалюту та збільшить її застосування в платежах. Це значно прискорило темпи зростання вартості біткоїна.

Аналітики JPMorgan Chase спрогнозували, що ціна біткоїна в довгостроковій перспективі може перевищити $146 тисяч доларів. Ринок криптовалют став «більш зрілим», оскільки на нього прийшло багато великих інвесторів.

  • Майнери біткоїнів за рік використовують майже стільки ж електроенергії, скільки і вся Україна. Дослідники оцінили, що за рік для отримання цієї криптовалюти використали 121,36 терават-години енергії.
  • Вартість ринку криптовалют перевищила вартість материнської компанії Google — Alphabet. Станом на 10 лютого оцінка всіх цифрових монет становить $1,413 трлн.