Tesla вклала $1,5 млрд у біткоїни. Вартість криптовалюти зросла до $43,9 тисячі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія винахідника Ілона Маска Tesla вклала у біткоїни $1,5 млрд і планує «в найближчому майбутньому» приймати їх як оплату за свою продукцію.

Про це пише TechCrunch з посиланням на документи для Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

У січні 2021 року компанія оновила свою політику інвестування, включивши можливість вкладення частини коштів у цифрові активи, золото та інші інструменти. У компанії зазначили, що планують зберігати біткоїни довго, незважаючи на ризики від кібератак, мінливість цін та відсутність адекватного законодавчого регулювання.

Як повідомляє AFP, новина про інвестиції Tesla спровокувала новий рекорд вартості біткоїна — $43 968. На біржі Coindesk ціна зросла на 11,6%.

  • В кінці січня Ілон Маск додав в опис своєї сторінки в Twitter хештег #bitcoin. Він пророкує біткоїну широке визнання серед інвесторів. На початку лютого Маск двома мемами у Twitter підняв на 44% вартість криптовалюти Dogecoin.
  • Аналітики JPMorgan Chace спрогнозували, що ціна біткоїна в довгостроковій перспективі може перевищити $146 тисяч доларів. Видання Bloomberg пише, що ринок криптовалют став «більш зрілим», оскільки в нього прийшло багато великих інвесторів.