Шарій каже, що не отримував повістки, бо за вказаною адресою ніколи не жив. Але СБУ направляла її не лише туди

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шарій каже, що не отримував повістки, бо за вказаною адресою ніколи не жив. Але СБУ направляла її не лише туди

Facebook / Анатолий Шарий

Підозрюваний у держзраді блогер Анатолій Шарій заявив, що йому не вручено повістку про виклик на допит у Службу безпеки, який призначений на 22 лютого. Про це він написав у Facebook.

«Повістка Шарію згідно із законом не вручена, СБУ «ненавмисно» засвітила адресу відправки цього папірця — за цією адресою я ніколи в житті не жив […] Тому ніякої підозри мені не оголошено, а повістки не вручено», — написав Шарій.

Відповідно до документа, повістку про виклик на допит СБУ направила на адресу: Київ, вулиця Вадима Гетьмана, 43А.

«Українська правда» з посиланням на реєстр прав на нерухоме майно вказує, що Шарій дійсно володіє квартирою на вулиці Вадима Гетьмана, але у будинку під іншим номером: не 43А, а 46А. Крім того, згідно з даними у відкритих джерелах, Шарій зареєстрований, або, щонайменше, був раніше зареєстрований саме за цією адресою.

Зазначимо, напередодні у СБУ повідомили, що повістку про виклик Шарію відправили також на електронні скриньки, у соцмережі та месенджери. Крім того, йому телефонували.

Також у СБУ відреагували на відео Шарія, в якому він заявив, що не отримував підозру. «Він читає [на відео] текст підозри — він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата», — зазначили в СБУ.