У Нігерії бойовики атакували школу-інтернат та взяли в полон учнів. Президент підняв на пошуки війська

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Нігерії в центральному штаті Нігер в місті Кагара група озброєних бойовиків атакувала школу-інтернат, викравши учнів, чотирьох співробітників школи і членів їх сімей.

Про це повідомляє BBC.

Точна кількість полонених невідома. Представник місцевого уряду Абубакар Умар заявив, що кількість зниклих уточнюється. Всього в школі було близько 600 учнів, і багато з них могли втекти під час рейду бойовиків.

Причиною нападу він називає викрадення заради викупу. У деяких частинах Нігерії угруповання бойовиків практикують подібний «бізнес».

Президент Нігерії Мохаммаду Бухарі наказав Збройним силам і поліції негайно почати пошуки дітей та вистежити всіх причетних до викрадення. Уряд штату Нігер наказав закрити всі школи-інтернати в регіоні.

Нігерійська газета Vanguard з посиланням на неназваного чиновника пише, що бойовики викрали понад 100 учнів і один з них загинув. Полонених нібито «відвезли в ліс».

Це другий напад бойовиків в штаті з початку тижня. 15 лютого вони атакували автобус, який повертався з весільної церемонії. У полон потрапили 20 осіб — їхня доля невідома.

  • У грудні 2020 року в Нігерії в штаті Катсіна бойовики атакували школу для хлопчиків, в якій проживали 839 дітей. Атакувальники встрягли в перестрілку з охороною школи і вели бій близько години, завдяки чому більшість школярів змогли втекти. Безвісти зниклими оголосили понад 300 школярів.
  • Відповідальність за це взяли на себе терористи «Боко Харам». Вони заявили, що виступили проти «освіти західної моделі». Родичі дітей, деякі політики та активісти звинуватили владу країни в халатності. 18 грудня бойовики відпустили школярів.