Президент Єгипту закликав скоротити темпи народжуваності: Навіщо вам дитина, яку ви не можете прогодувати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі заявив, що високі темпи народжуваності у країні є однією з головних проблем. Про це він сказав під час відкриття медичного комплексу у провінції Ісмаїлія, повідомляє Daily News Egypt.

«Навіщо вам народжувати дитину, яку ви не можете годувати і не знаєте, як її працевлаштувати? У результаті 50% живуть у нетрях і будують житло на сільськогосподарських землях», — заявив президент.

Він наголосив, що темпи росту народжуваності повинні бути пропорційні ресурсам, оскільки вони впливають на всі сфери. За його словами, щоб йти в ногу з цими темпами Єгипту потрібно $1 трильйон.

Президент називає високі темпи народжуваності «питанням національної безпеки». Він наголошує, що якщо ситуація не зміниться і щорічний приріст населення не зменшиться з 2,4 мільйона до 400 тисяч осіб, єгиптяни не зможуть відчути на собі вплив національних проєктів, спрямованих на поліпшення якості життя.

В єгипетському уряді називають «ідеальним показником» максимум дві дитини на сім’ю.

За рівнем населення у світі Єгипет посідає 14 місце — зараз там проживають понад 100 мільйонів осіб.

  • Влада Сінгапуру пропонує одноразовий платіж як стимул спонукати людей народжувати дітей під час пандемії коронавірусу. Чинна система дитячих бонусів надає батькам, які мають на це право, допомогу в розмірі до 10 тисяч сінгапурських доларів ($7 330).
  • До 2100 року населення України скоротиться на 68% і налічуватиме трохи більше ніж 17 мільйонів людей. Якщо ж світ досягне сталого розвитку, то українців залишиться ще менше.