Сінгапур буде доплачувати за народження дитини під час пандемії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Сінгапур буде доплачувати за народження дитини під час пандемії

Kelly Sikkema / Unsplash

Влада Сінгапуру пропонує одноразовий платіж як стимул спонукати людей народжувати дітей під час пандемії коронавірусу. Про це повідомляє BBC.

Детальна інформація про суму, яку будуть платити, ще не розголошується. Проте відомо, що це буде на додаток до держаних бонусів для дітей. Чинна в Сінгапурі система дитячих бонусів надає батькам, які мають на це право, допомогу в розмірі до 10 тисяч сінгапурських доларів ($7 330).

«Ми отримали інформацію про те, що коронавірус змусив деяких батьків відкласти свої плани щодо батьківства», — заявив заступник премʼєр-міністра Сінгапуру Хенг Сві Кіт.

Зазначимо, що в Сінгапурі один із найнижчих рівнів народжуваності у світі, який він намагається підвищити протягом десятиліть. Згідно з урядовими даними, у 2018 році рівень народжуваності у Сінгапурі досяг восьмирічного мінімуму і склав 1,14 дитини на одну жінку. Багато азійських країн стикаються з аналогічною проблемою падіння рівня народжуваності, який може стрімкіше погіршитися під час пандемії. Раніше цього року рівень народжуваності в Китаї впав до найнижчого рівня з моменту утворення Китайської Народної Республіки 70 років тому.

Проте водночас, Індонезія та Філіппіни стикаються з перспективою масового сплеску вагітностей через карантин. За даними Фонду народонаселення Організації обʼєднаних націй, на Філіппінах число небажаних вагітностей виросте майже вдвічі — до 2,6 мільйона, якщо заборона на пересування через карантин буде чинною до кінця року.

Філіппіни посідають друге місце за чисельністю населення в Південно-Східній Азії — 108,4 мільйона осіб. Окрім того, там один із найсерйозніших вірусних спалахів в регіоні — понад 307 тисяч заражень.