Російський опозиціонер Кара-Мурза, якого двічі намагалася отруїти ФСБ, заявив про стеження. ЗМІ пишуть, що авто належить спецслужбі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російський опозиціонер Кара-Мурза, якого двічі намагалася отруїти ФСБ, заявив про стеження. ЗМІ пишуть, що авто належить спецслужбі

Російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза — молодший, якого двічі намагалися отруїти співробітники Федеральної служби безпеки РФ, заявив, що за ним стежать. Про це повідомляє The Insider.

За словами політика, напередодні в Москві люди в цивільному їхали за ним на автомобілі, а коли він пересів на громадський транспорт, за ним стали стежити і в метро. Крім того, як стверджує опозиціонер, підозрілі люди також підсідали за сусідні столики в кафе.

Політик сфотографував номерні знаки автомобіля. Їх не знайшли в доступних базах держінспекції. Однак за даними джерел Bellingcat, це авто закріплене за ФСБ.

Зазначимо, стеження за Кара-Мурзою почалося незабаром після публікації розслідування Bellingcat. Журналісти встановили, що співробітники ФСБ причетні до обох отруєнь опозиціонера — у 2015 і 2017 роках.

Після виходу розслідування політик заявив, що планує подати позов про отруєння до Європейського суду з прав людини.

  • 14 грудня міжнародні розслідувачі назвали імена працівників ФСБ, які отруїли Навального, а раніше мало не вбили його дружину. За кілька годин до оприлюднення результатів розслідування Навальний зателефонував одному з працівників ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який може бути причетний до його отруєння. Політик представився помічником секретаря Ради безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева і спілкувався з ним 45 хвилин. Кудрявцев зізнався у проведенні спецоперації з отруєння.
  • Згодом Bellingcat встановив причетність ФСБ до трьох резонансних убивств у Росії — журналіста Тимура Куашева, дагестанського активіста Руслана Магомедрагімова і лідера лояльного до Кремля руху «Новая Россия» Микити Ісаєва. Усі вони загинули за загадкових обставин, принаймні у двох з них знайшли сліди від уколів.