Хакери з КНДР здійснили атаку на компанію Pfizer заради даних про вакцину від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Pixabay

Хакери з Північної Кореї здійснили кібератаку на американську фармацевтичну компанію Pfizer, щоб викрасти дані про вакцину від коронавірусу.

Про це пише BBC.

Інформацію про атаку хакерів із КНДР поширила південнокорейська розвідка. Вона прозвітувала про це перед місцевими депутатами. Однак наразі невідомо, які саме дані змогли викрасти хакери.

Офіційно КНДР не повідомила про жоден зафіксований випадок коронавірусу. Однак у країні вжили низку заходів, зокрема закрили кордони та посилили контроль.

  • Керівництво Північної Кореї зацікавлене в можливості отримати вакцини від коронавірусу через програму COVAX, що діє за підтримки ООН. Однак, для того щоб розпочати масове щеплення, доведеться частково відкрити кордони, надати повноваження іноземцям, тобто відмовитися від головного принципу самостійності режиму — «чучхе».
  • Хакери з Північної Кореї намагалися зламати британську компанію AstraZeneca, що розробляє вакцину від коронавірусу, надсилаючи компʼютерні віруси її співробітникам. За даними Microsoft, північнокорейські хакери також намагалися зламати мережі інших розробників вакцин.