Microsoft: Урядові хакери Росії та КНДР намагаються зламати мережі розробників вакцин від коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Microsoft: Урядові хакери Росії та КНДР намагаються зламати мережі розробників вакцин від коронавірусу

sebastiaan stam / Unsplash

Світовий лідер з розробки програмного забезпечення Microsoft заявив, що хакери з Росії та Північної Кореї намагалися зламати мережі розробників вакцин від коронавірусу з різних країн. За даними компанії, кілька спроб виявились успішними.

Про це повідомляє Reuters.

Російська проурядова хакерська група Fancy Bear, а також північнокорейські Zinc і Cerium атакували розробників вакцин з Канади, Франції, Індії, Південної Кореї та США. Microsoft не уточнює назви компаній та деталі зламу.

Посольство Росії у США заперечило причетність уряду до кіберзлочинів, а представництво КНДР в ООН ще не коментує заяви Microsoft. Раніше Пхеньян, як і Росія, спростовував закиди про спроби зламу мереж розробників вакцин.

Заяви про кібершпигунство надійшли після того, як найпотужніші країни світу досягли помітних зрушень у випробуваннях вакцин.

Так, спільна розробка компаній Pfizer і BioNTech вже пройшла заключний етап тестування та продемонструвала дев’яностовідсоткову ефективність. Всесвітня організація охорони здоров’я назвала препарат «перспективним», а Єврокомісія вже домовилася про поставку 300 мільйонів доз.

Тим часом Microsoft закликає світових лідерів до більш ефективного захисту медичних організацій від кібератак і шпигунства. Перед цим компанія повідомляла про зрив масштабного зламу бази даних американських виборців.