«Доручення прем’єра»: Вітренко підтвердив, що написав листа з проханням звільнити керівництво «Нафтогазу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Доручення прем’єра»: Вітренко підтвердив, що написав листа з проханням звільнити керівництво «Нафтогазу»

Соколовська Інна / УНІАН

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко підтвердив, що написав листа на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля з проханням звільнити керівництво «Нафтогазу».

Про це він заявив на форумі «Україна 30», пише Інтерфакс.

«Я звернувся у відповідь на відповідне доручення з боку премʼєр-міністра. Держаудитслужба перевіряла «Нафтогаз» у кінці минулого року, а план видобутку, який показує падіння, а не збільшення, тільки нещодавно прийшов у міністерство», — пояснив Вітренко.

Напередодні ЗМІ оприлюднили лист Вітренка до прем’єра Шмигаля, у якому він просить звільнити голову правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва і розірвати контракт з усіма членами Наглядової ради компанії.

За його словами, компанія не виконала показник видобутку газу у 2020 році та планує скорочувати його протягом 5 років. Також Держаудитслужба виявила порушення, які призвели до втрат на суму 75,5 мільярда гривень.

  • У травні 2020 року виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив про скорочення його посади і звільнення. Вітренко пояснив, що формально рішення про його звільнення ухвалював очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв. За його словами, звільнення — це реакція Коболєва «на незручну правду, у якій він бачить загрозу для свого крісла».
  • У середині березня Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» на засіданні ухвалила рішення продовжити на 4 роки контракт із головою правління Андрієм Коболєвим.