Засудженому за вбивство Гандзюк винесли ще один вирок. Він отримав 5 років в’язниці за масові заворушення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Засудженому за вбивство Гандзюк винесли ще один вирок. Він отримав 5 років в’язниці за масові заворушення

NurPhoto / Contributor

Суд у Херсонській області засудив до 5 років позбавлення волі одного із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Сергія Торбіна.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду зазначається, що Торбін на початку травня 2018 року організував масові заворушення під будівлею Олешківської районної ради, щоб не допустити висловлення недовіри голові ради.

4 травня до будівлі райради прийшли щонайменше 50 чоловіків із палицями та гумовими кийками. Вони блокували вхід до ради для сторонніх осіб та залякували депутатів. Сам Торбін побив людину гумовим кийком.

У січні 2021 року Торбін уклав угоду зі слідством та визнав провину. Він також погодився співпрацювати і назвати інших фігурантів.

За участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством, Торбіна засудили до 5 років позбавлення волі.

  • Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року після того, як трьома місяцями раніше в Херсоні невідомий облив її сірчаною кислотою. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб.
  • 25 червня 2020 року Офіс генерального прокурора завершив розслідування у справі про вбивство Гандзюк. Колишній голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з іншим підозрюваним Олексієм Левіним організував напад на Гандзюк, який призвів до її смерті.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок пʼятьом ексбійцям АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (був спостерігачем).