Адміністрація Байдена добиватиметься екстрадиції Ассанжа. Мін’юст подав апеляцію на відмову його видати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Адміністрація Байдена добиватиметься екстрадиції Ассанжа. Мін’юст подав апеляцію на відмову його видати

Victoria Jones / PA Images via Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена дала зрозуміти, що продовжує спроби свого попередника Дональда Трампа екстрадувати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомляє The Washington Post.

Міністерство юстиції в четвер уже подало апеляцію на рішення британського суду, яким США було відмовлено в екстрадиції австралійця.

Захисники Ассанжа розраховували, що американська влада після зміни президента все-таки вирішить зупинити цю справу. Прихильники засновника WikiLeaks переконані, що його діяльність можна розглядати як журналістику, а переслідування — як тиск на пресу.

Нагадаємо, 4 січня суд у Британії заблокував екстрадицію Ассанжа через побоювання про його психічне здоровʼя. За словами адвокатів Ассанжа, у разі засудження у США йому загрожує до 175 років вʼязниці.

  • Джуліан Ассанж — австралійський інтернет-журналіст і телеведучий. Заснований ним сайт WikiLeaks оприлюднив безліч надсекретних матеріалів про шпигунські скандали, корупцію у вищих ешелонах влади, воєнні злочини та дипломатичні таємниці кількох держав.
  • У червні 2020 року Федеральне велике журі у США винесло другий обвинувальний висновок проти Ассанжа, в якому йдеться про можливу змову засновника WikiLeaks із хакерами Anonymous.