У центрі Києва намагалися привласнити нерухомість заводу на $4 мільйони. СБУ блокувала оборудку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Печерському районі Києва викрили оборудку з нерухомістю на $4 мільйони.

Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За даними оперативників, колишнє керівництво заводу в центрі Києва з державною часткою 81,9% та менеджери кількох комерційних структур незаконно заволоділи нерухомістю заводу площею 6 тис. кв. м. Під час оформлення документів зловмисники штучно оцінили її у 1,5 млн гривень, хоча ринкова вартість таких об’єктів із землею — приблизно $4 млн.

Під час обшуків у офісних приміщеннях та вдома у фігурантів справи вилучили документацію на підтвердження оборудки.

Наразі учасникам групи повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, у СБУ не уточнюють, про який завод ідеться, проте вказують, що там здійснювалося будівництво готельного комплексу із рестораном та казино.

Зараз суд наклав арешт на будівлю. Триває досудове слідство, готуються цивільні позови до суду для повернення майна та відшкодування збитків, завданих державі.