Суд поновив справу про знесення надбудови «будинку-монстра» на столичному Подолі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Касаційний держсуд Києва, який входить до складу Верховного суду, задовольнив заяву Київради та скасував рішення про закриття справи щодо знесення надбудови в будинку ЖК «Поділ Престиж», розташованому в центрі міста, за адресою вул. Нижній Вал, 27—29.

Про це повідомила активістка Катерина Бутко, яка була на засіданні суду.

Суд вирішив поновити справу про знесення надбудови «будинку-монстра», скасувавши рішення апеляційного суду і визнавши справу господарською, а не цивільною, як стверджувала апеляція. Тепер справа піде в апеляційну інстанцію, яка вперше розгляне її по суті.

Апеляція вже двічі закривала цю справу на вимогу забудовника «Пателі Лізинг» і в кінцевому підсумку може знову стати на сторону компанії. Бутко в коментарі «The Village Україна» заявила, що у будь-якому разі рішення апеляції це не кінець, а останнє слово завжди за Касаційним судом.

  • У 2012 році компанія ТОВ «Пателі Лізинг» отримала дозвіл ДАБІ на будівництво житлової споруди на вісім поверхів. У 2013 році до дозволу внесли корективи, згідно з якими кількість поверхів збільшили до 12. У 2014 році в судах почали розглядати справу про незаконну надбудову «будинку-монстра».
  • У кінці 2017 року інспекція визнала, що проєктна документація на будівництво була відкоригована незаконно, але вже у травні 2019 року Шостий апеляційний суд скасував заборону на будівництво цього обʼєкта, і роботи відновили.