Угорщина стала першою країною ЄС, яка почала вакцинацію російським «Супутником»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Угорщина стала першою країною ЄС, яка почала вакцинацію російським «Супутником»

Пресслужба уряду Казахстану

В Угорщині 11 лютого розпочалась вакцинація від коронавірусу російським препаратом «Супутник V». Це поки єдина країна Європейського Союзу, яка його використовує. Про це повідомляє Интерфакс.

Російською вакциною прищеплюють в Угорщині громадян віком від 60 років, без хронічних захворювань. Вакцинацію проводять у пʼяти центрах по всій країні.

Наразі Угорщина отримала кілька тисяч доз «Супутника». Загалом країна дозволила використовувати чотири вакцини: Pfizer, Moderna, AstraZeneca та «Супутник V».

Російську вакцину Угорщина зареєструвала 21 січня, попри застереження ЄС. Окрім неї, препарат схвалили регуляторні органи в Аргентині, Болівії, Сербії, Алжирі, Палестині, Венесуелі, Парагваї, Білорусі, Вірменії та Туркменістані

  • Низка зарубіжних науковців вимагають у розробників вакцини «Супутник V» надати більше даних про дослідження. Також вони просять журнал The Lancet опублікувати первинні дані про вакцину, які не були оприлюднені, що спровокувало скандал у наукових колах. Учені хочуть переконатися у вірогідності даних, але в Росії відмовляють.
  • Медичний журнал The Lancet опублікував підсумки третьої фази випробувань препарату «Супутник V». Вакцина виявилася ефективною на 91,6%, раніше її творці заявляли про 95%.