Путін доручив розпочати у Росії масову вакцинацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Путін доручив розпочати у Росії масову вакцинацію

stux / pixabay

Президент РФ Володимир Путін доручив з наступного тижня почати масову вакцинацію всіх росіян вітчизняним препаратом «Супутник V». Про це повідомляє РБК.

Премʼєр-міністр Михайло Мішустін раніше доповів йому, що промисловість «не тільки виконала всі обіцяні нормативи і обсяги, а й перевищила планові обсяги випуску вакцини».

«Нам потрібно переходити від масштабної до масової вакцинації», — зазначив Путін.

Президент Росії доручив членам уряду підготувати відповідну інфраструктуру і графік роботи.

Віцепремʼєр РФ Тетяна Голікова пообіцяла, що масова вакцинація стартує з 18 січня. За її словами, до кінця першого місяця 2021 року в обіг надійде 2,1 мільйона доз вакцини.

У листопаді росіяни повідомляли, що клінічні дослідження вакцини «Супутник V» показали її ефективність у 91,4% на 28 день після першої інʼєкції, на 42-й день після першої інʼєкції вона перевищує 95%. Препарат ще не пройшов усі етапи випробувань — третій досі триває.

Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент Росії не буде вакцинуватися «Супутником V»: «У нас же не розпочалася ще широка вакцинація. І як доброволець, звісно, глава держави не може брати участі у вакцинації».

Нагадаємо, 27 листопада Росія почала масову вакцинацію армії «Супутником V», щеплення отримають 400 тисяч військових. А з 7 грудня почали масово вакцинувати населення.