Верховний суд відхилив перший позов з оскарженням санкцій проти телеканалів з пулу Медведчука

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив один із позовів про визнання протиправним і скасування указу президента Володимира Зеленського щодо запровадження санкцій проти телеканалів з пулу Віктора Медведчука «112 Україна», ZIK і NewsOne.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

«Фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах і на захист прав інших осіб — юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів», — йдеться в ухвалі суду.

Ще одну позовну заяву Касаційний суд тимчасово залишив без руху — позивач має 10 днів, щоб усунути недоліки.

«Позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду», — пояснили в суді.

До того ж зазначається, що позивач не конкретизував підстави для залучення Ради національної безпеки та оборони України, ТОВ «Новини 24 години», ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ», ТОВ «Нові комунікації» до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Окрім цього, у Касаційному суді розповіли, що 8 лютого надійшов ще один позов до президента. Наразі вирішується питання про відкриття провадження.