Негода в Україні: З Києва за ніч вивезли понад три тисячі тонн снігу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Негода в Україні: З Києва за ніч вивезли понад три тисячі тонн снігу

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Протягом минулої ночі з Києва, після сильного снігопаду, вивезли понад 3 тисячі тонн снігу.

Про це повідомляє «Київавтодор».

«Близько першої години ночі розпочався новий снігопад. Тож, усе, що було розчищено, швидко почало замітати. Чистимо дороги й тротуари повторно. Уночі було задіяно 441 одиниця спецтехніки і 251 працівник у складі 40 бригад з ручного прибирання. Нині кількість техніки збільшено до 472 одиниць. А також залучено понад 500 працівників у складах бригад з ручного прибирання», – йдеться в повідомленні. Зазначається, що за ніч зі столиці вивезли понад 3 тисячі тонн снігу.

Згідно з рішенням Київміськадміністрації, з 03:00 10 лютого діє заборона на вʼїзд до Києва вантажівок. На вʼїздах до столиці Держслужба з надзвичайних ситуацій розгорнула 8 пунктів обігріву.

Також рятувальники використовують 3 спеціальні автомобілі підвищеної прохідності на ділянках доріг, де можливе ускладнення руху транспорту, а саме — на вул. Олени Теліги, вул. Академіка Заболотного та просп. Лобановського. З початку снігопадів рятувальники відбуксували 58 вантажівок.

Згідно з даними Укргідрометцентру, у Києві та області очікується помірний, удень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Уранці та вдень 10 лютого в Київській області ожеледь (І рівень небезпечності). Зазначається, що погодні умови можуть призвести до перебоїв енергопостачання в окремих населених пунктах.