У Греції через спалах коронавірусу посилять карантин

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У центральному регіоні Греції — Аттиці, до якого входить столиця країни Афіни, посилять карантин через спалах коронавірусу.

Про це повідомив премʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс під час телезвернення до нації 9 лютого.

«Досвід першої хвилі пандемії, а також карантину після різдвяних свят показує, що чим швидше вводяться обмеження, тим швидше вони знімаються. Це причина мого сьогоднішнього рішення: вразити спалах COVID-19 до того, як він пошириться», — сказав він.

За словами Міцотакіса, це дасть системі охорони здоровʼя час, поки триватиме вакцинація.

Нові обмеження набудуть чинності в четвер, 11 лютого, — заборонять роботу кафе, ресторанів та всіх магазинів, окрім супермаркетів, продуктових та аптек. Також не працюватимуть школи, перукарні та церкви. Закладам громадського харчування дозволять лише здійснювати доставку замовлень.

  • На початку січня у Греції вже посилювали карантин. Тоді були заборонені доставка товарів з комерційних магазинів, робота книгарень, перукарень, церков, послуги з догляду за нігтями, полювання та риболовля, а також поїздки, окрім робочих та по медичну допомогу.
  • У лютому Рада Європейського Союзу оновила рекомендації щодо пересування між країнами-членами ЄС. Відтепер до чотирьох зон за рівнем поширення коронавірусу, що вже існують («зеленої», «помаранчевої», «червоної» та «сірої»), додали нову — «темно-червону».