МОЗ підготував новий «світлофор» зон карантину — він може запрацювати вже із середини лютого

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ підготував новий «світлофор» зон карантину — він може запрацювати вже із середини лютого

Синиця Олександр / УНІАН

Міністерство охорони здоровʼя найближчим часом запропонує уряду новий розподіл зон епідемічної небезпеки за рівнем захворюваності на коронавірус.

Про це на пресконференції у межах форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

За його словами, ці зони планують ввести в Україні вже у середині або наприкінці лютого.

«Ми запропонуємо новий «світлофор» зон епідемічної небезпеки. Вони будуть поділені знову ж таки на декілька зон — три або чотири. І будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується і де потрібно вживати відразу додаткові заходи», — сказав Ляшко.

Він зазначив, що ключовим у новому адаптивному карантині стане спроможність системи охорони здоровʼя надавати медичну допомогу всім, хто її потребує.

«Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки (зелений, жовтий, помаранчевий), то вони будуть стосуватися не карантинних обмежень. Вони будуть звітувати і показувати, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, що може призвести до збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій, і, можливо, потенційний ризик, що система охорони здоровʼя може не справитися», — додав Ляшко.

Більше подробиць, зокрема які саме діятимуть обмеження, у МОЗ поки не називають.