Адвокати: НАБУ закрило справу про «розкрадання $100 мільярдів» Порошенком і Байденом. Її порушили за заявою нардепів ОПзЖ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Національне антикорупційне бюро 25 січня закрило справу проти п’ятого президента Петра Порошенка щодо нібито виведення з України $100 мільярдів. Про це на пресконференції заявив його адвокат Ігор Головань, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, йдеться про кримінальне провадження, яке було зареєстроване 17 грудня 2019 року за заявою групи народних депутатів від «Опозиційної платформи — За життя» на чолі з Ренатом Кузьміним.

«Це кримінальне провадження було зареєстроване за таким чудовим фактом про те, що група політичних діячів США, таких як Барак Обама і Джо Байден, а також Петро Порошенко здійснили розкрадання $100 мільярдів», — розповів Головань.

На думку адвоката, метою заяви до НАБУ була спроба завдати шкоди відносинам України зі США, а також Байдену, який на той час був кандидатом у президенти Сполучених Штатів.

Головань вказав на те, що Кузьмін у своїй заяві посилався на повідомлення в медіа, а ті у свою чергу — на допис у Twitter ексадвоката колишнього президента США Дональда Трампа Руді Джуліані. «У самому твіті Джуліані не йдеться про розкрадання цих грошей. Нічого такого в тексті повідомлення немає», — зазначив Головань.