Платформа Reddit подорожчала до $6 мільярдів після того, як її користувачі викликали паніку на фондових біржах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Платформа Reddit подорожчала до $6 мільярдів після того, як її користувачі викликали паніку на фондових біржах

Jeff Keacher / Flickr

Компанія Reddit отримала $250 мільйонів інвестицій після того, як біржова активність користувачів форуму WallStreetBets на її платформі призвела до шаленого росту акцій збиткової мережі крамниць комп’ютерних ігор GameStop, а великі фонди зазнали багатомільярдних збитків.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Reddit, інвестиції збільшили вартість компанії до $6 мільярдів. Додаткові кошти використають для розвитку платформи, її реклами та міжнародної популяризації.

Заснована у 2005 році, ця форумна система дозволяє користувачам залишати дописи, коментарі з посиланнями та медіа й голосувати за них. Поступово Reddit вийшла в мейнстрим і стала одним з найвідвідуваніших сайтів у США.

Саме на Reddit народилися одні з найвідоміших інтернет-мемів, конспірологічних теорій та кампаній з цькування людей.

Також на фінансовому форумі WallStreetBets наприкінці 2020 року розпочали кампанію з «покарання» великих хедж-фондів, що заробляють на падінні акцій — вона завершилась багатократним ростом акцій компанії GameStop, яка перебувала у скруті. Подію, яка народилася з мема, назвали Gamestonks.

@RueckertTravis / Twitter

Reddit скористалась увагою до своєї платформи й запустила п’ятисекундний рекламний ролик під час Супербоулу — фіналу чемпіонату з американського футболу, що є своєрідним святом у США. У цій рекламі, що з’їла мало не весь маркетинговий бюджет компанії, згадали й форум WallStreetBets. Із припливом нових інвестицій реклама Reddit з’являтиметься в ефірі ще частіше.