Соратники Навального передумали і вирішили відновити акції протесту «у новому форматі»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Соратники Навального передумали і вирішили відновити акції протесту «у новому форматі»

Телеканал «Дождь»

Соратники ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального передумали та вирішили відновити акції протесту.

Про це у своєму Facebook повідомив очільник регіональних штабів Навального та один із його найближчих соратників Леонід Волков.

«Не тільки сотні тисяч вийшли на вулиці — десятки мільйонів дивилися на них і співпереживали. Ми вже стали більшістю, просто Путін розставляє між нами ланцюги ОМОНу так, щоб ми не могли одне одного побачити і усвідомити, як нас багато. Треба знайти спосіб це подолати; провести таку акцію, якій не міг би перешкодити ОМОН і на яку міг би вийти кожен», — пояснив він.

Тому у Навального пропонують провести 14 лютого акції у всіх російських містах. Вони відбудуться ввечері, о 20:00. Для цього учасникам акції потрібно вийти у двір, увімкнути на власному телефоні ліхтарі та кілька хвилин так постояти.

«Ви піднімете свої телефони-ліхтарики — а хтось, може, принесе і свічки — і зробите з них, скажімо, сердечко (все-таки, 14 лютого!) Сфотографуєте зверху, з однієї з квартир, і викладете його в інстаграм. Нехай стрічки соцмереж заповняться тисячами таких палаючих сердець з десятків російських міст», — написав Волков.

У Кремлі вже прокоментували нові акції і зазначили, що не будуть грати з протестувальниками у «кішки-мишки».

«У кішки-мишки ні з ким ми грати не будемо. Але, безумовно, наші всі правоохоронці в разі порушення закону винних притягатимуть до відповідальності», — зазначив речник російського президента Дмитро Пєсков.

  • На початку лютого соратник російського опозиціонера Олексія Навального, керівник мережі його регіональних штабів Леонід Волков оголосив, що команда політика не буде проводити мітинги в найближчі вихідні. За словами Волкова, у регіонах зараз немає кому організовувати акції, так як місцевих координаторів та прихильників Навального відправили під арешти через організацію мітингів 23 і 31 січня. Наступні мітинги плануються навесні та влітку.
  • У Москві 2 лютого суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався у Берліні після отруєння «Новачком».
  • У Росії 23 і 31 січня відбулися наймасовіші за останні роки непогоджені мітинги. Загалом на акціях силовики затримали понад 10 тисяч осіб та порушили близько 50 кримінальних справ.