Соратники Навального поки не будуть проводити мітинги — наступні акції планують навесні та влітку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Соратники Навального поки не будуть проводити мітинги — наступні акції планують навесні та влітку

Пресслужба Московського міськсуду

Соратник російського опозиціонера Олексія Навального, керівник мережі його регіональних штабів Леонід Волков оголосив, що команда політика не буде проводити мітинги в найближчі вихідні. Про це повідомляє «Дождь».

За словами Волкова, у регіонах зараз немає кому організовувати акції, так як місцевих координаторів та прихильників Навального відправили під арешти через організацію мітингів 23 і 31 січня. Наступні мітинги плануються навесні та влітку.

«Якщо ми будемо виходити щотижня, ми будемо отримувати ще тисячі заарештованих і сотні побитих. Буде паралізована робота штабів і буде неможлива робота з виборів уже за просто так. Це не те, що від нас просить Олексій», — сказав Волков.

Він наголосив, що Навальний просив штаб сконцентруватися на виборах до Державної думи, які заплановані на вересень.

Водночас, опозиціонер зазначив, що Навального спробують звільнити з тюрми «зовнішньополітичними методами». За його словами, в планах команди Навального зробити так, «що жоден світовий лідер не буде говорити з Путіним ні про що, крім Навального і його звільнення».

  • У Москві 2 лютого суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, адже лікувався у Берліні після отруєння «Новачком».
  • У Росії 23 і 31 січня відбулися наймасовіші за останні роки мітинги. Загалом на акціях силовики затримали понад 10 тисяч осіб та порушили близько 50 кримінальних справ.