Білорусь звернулася до Латвії з проханням екстрадувати опозиціонера та екскандидата у президенти Цепкала

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Слідчий комітет Білорусі просить Латвію екстрадувати назад опозиціонера та колишнього кандидата у президенти Валерія Цепкала.

Про це пише «Настоящее время».

«СК направив документи в Генпрокуратуру про ініціювання питання перед Латвією про екстрадицію Валерія Цепкала. Фігурант звинувачується у низці корупційних злочинів та отриманні хабарів в особливо великому розмірі», — йдеться в повідомленні.

Там також додали, що раніше звернулися до Польщі з проханням затримати та екстрадувати засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA Степана Путила та Романа Протасевича.

  • Раніше у Білорусі проти Цепкала порушили кримінальну справу за статтею про одержання хабаря. 15 серпня його оголосили в розшук на території Росії, а наступного дня Білорусь теж почала розшук політика.
  • Після того, як наприкінці липня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Цепкала кандидатом у президенти, він виїхав із країни разом із двома дітьми. А його дружина Вероніка Цепкало приєдналася до обʼєднаного штабу Тихановської. Однак у день виборів, 9 серпня, Вероніка Цепкало теж залишила країну.