У Мінську прийшли з обшуком у помешкання екскандидата у президенти Білорусі Цепкала. Його майно заарештували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Мінську прийшли з обшуком у помешкання екскандидата у президенти Білорусі Цепкала. Його майно заарештували

У Мінську 26 серпня проходять обшуки у помешканні опозиційного екскандидата у президенти Білорусі, ексглави Парку високих технологій Валерія Цепкала. Про це повідомляють TUT.by та Onliner з посиланням на пресслужбу політика.

Хто проводить обшуки і в рамках якої справи — у пресслужбі політика не знають. Сам Цепкало та його дружина Вероніка — соратниця опозиційної екскандидатки Світлани Тихановської — знаходяться за кордоном.

«Інформація підтверджується. Зараз в цьому будинку живе родичка сімʼї. Вона перелякалася і навіть не подивилася в документи, які їй предʼявили. Хто проводить — неясно. Оскільки обидвоє [Валерій та Вероніка Цепкало] знаходяться за кордоном, дізнатися подробиці і причини складно», — повідомив прессекретар політика Олексій Урбан.

«Наша Ніва» повідомляє, що Слідчий комітет Білорусі наклав арешт на майно Цепкала. За даними ЗМІ, Слідком ухвалив це рішення 20 серпня.

Раніше у Білорусі проти Цепкала порушили кримінальну справу за статтею про одержання хабаря. 15 серпня його оголосили в розшук на території Росії, а наступного дня Білорусь теж почала розшук політика.

Після того, як наприкінці липня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Цепкала кандидатом у президенти, він виїхав із країни разом із двома дітьми. А його дружина Вероніка Цепкало приєдналася до обʼєднаного штабу Тихановської. Однак у день виборів, 9 серпня, Вероніка Цепкало теж залишила країну.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.