Наступник Меркель у керівній партії Німеччині вперше відкрито підтримав перспективу членства України в ЄС

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Наступник Ангели Меркель у керівній партії Німеччини «Християнсько-демократичний союз» Армін Лашет відкрито підтримав європейську перспективу України.

Про це він заявив в інтерв’ю Internationale Politik.

Ця розмова стала першою для нього на тему зовнішньої політики після обрання новим лідером ХДС. У ній він зазначив, що підтримує збереження санкцій проти Росії.

Лашет підкреслив, що критикує Росію за незаконну анексію Криму та війну на сході України, а також за отруєння та ув’язнення опозиціонера Олексія Навального. А тому ЄС має зберігати санкції проти РФ.

Водночас він заговорив і про європейську перспективу України.

«Це питання зараз не піднімається. Але у нас є великий інтерес до стабільності, суверенітету та модернізації України, тож ми маємо підтримати Україну на її складному шляху і відкрити їй європейську перспективу», — заявив Лашет.

  • 16 січня правляча в Німеччині партія «Християнсько-демократичний союз» обрала нового лідера. Ним став 59-річний Армін Лашет.
  • Меркель, яка при владі з 2005 року, заявила, що не домагатиметься переобрання на федеральних виборах у жовтні 2021 року. Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка мала посісти місце Меркель, заявила в лютому 2020 року, що не претендує на пост лідера ХДС.