Справа ОАСК: Павло Вовк назвав рішення примусово доставити його до суду незаконним. Виконувати його він не збирається

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Справа ОАСК: Павло Вовк назвав рішення примусово доставити його до суду незаконним. Виконувати його він не збирається

Юлія Вебер / «Бабель»

Глава Окружного адміністративно суду Києва Павло Вовк заявив, що рішення Вищого антикорупційного суду примусово доставити його до цього суду є незаконним. Відповідний допис він зробив у Facebook.

«По-перше, є рішення суду про те, що «справа суддів» не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства розслідує виключно корупцію, а не «захоплення влади». По-друге, в провадженні щодо «захоплення влади» в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду», — пояснив Вовк.

Він додав, що законом не передбачений привід до слідчого судді, також не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання.

«Враховуючи це, виконувати явно незаконні, злочинні рішення я не збираюся, адже вони не мають жодного правового сенсу та не відповідають букві закону», — пояснив глава ОАСК.

Вовк додав, що зробив цей допис, «аби уникнути маніпуляцій та фейків, якими намагаються нагодувати ГО посіпаки корупціонера з НАБУ».

Нагадаємо, 3 лютого ВАКС дозволив примусово доставити суддю Вовка, щоб обрати йому запобіжний захід. Зазначимо, що Вовк з осені ігнорує засідання суду та не приходить на них — він вважає, що не є підозрюваним у справі ОАСК, оскільки йому нібито незаконно вручили підозру.

  • Влітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що загалом у них близько тисячі годин розмов про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.
  • Вовк визнає, що на плівках його голос, але говорить, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.
  • 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Павла Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.