Палата представників США виключила з усіх комітетів конгресвумен, яка підтримує рух QAnon

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Палата представників США виключила з усіх комітетів конгресвумен, яка підтримує рух QAnon

@jackmirkinson / Twitter

Палата представників США проголосувала за рішення виключити конгресвумен Марджері Тейлор Грін з усіх комітетів.

Про це пише CNN.

Причиною виключення стали її підбурювальні заяви, які викликали негатив як у демократів, так й у республіканців. Виключили Грін з двох комітетів — бюджетного й освітнього.

Спочатку демократи закликали республіканців самостійно розібратися з Грін і позбавити її повноважень, але там відмовилися. Тому рішення провели через голосування в Палаті представників.

  • Бізнесвумен Марджері Тейлор Грін обійшла на праймеріз Республіканської партії нейрохірурга Джона Ковена і стала членом Палати представників Конгресу від штату Джорджія. 14 січня вона пообіцяла ініціювати імпічмент Байдена відразу після набуття ним повноважень.
  • Крім конспірологічних теорій QAnon, Грін підтримує антисемітські та расистські погляди, чим заслужила відразу серед однопартійців. Відомо, що її кампанія співпрацювала з колишніми та чинними посадовцями, які повʼязані з експрезидентом США Дональдом Трампом.
  • Член Конгресу від Республіканської партії Марджері Грін внесла до Палати представників статті про імпічмент президента Джо Байдена всього через день після того, як він склав присягу.