До Конгресу США обрали послідовницю руху QAnon, який підтримує конспірологічні теорії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
До Конгресу США обрали послідовницю руху QAnon, який підтримує конспірологічні теорії

Скриншот / YouTube

На виборах до Палати представників Конгресу США від штату Джорджія перемогла прихильниця руху QAnon, члени якого вірять в існування світової боротьби та змови проти президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Post.

Після підрахунку третини голосів Марджорі Тейлор Грін набирає понад 80% голосів. У серпні Грін перемогла нейрохірурга Джона Коуена і виграла номінацію від Республіканської партії на цю посаду, попри те, що кілька членів партії засудили її кандидатуру після появи відеороликів, на яких вона висловлює расистські, антисемітські та антимусульманські погляди.

  • Ультраправий інтернет-рух QAnon з початку 2017 року поширює теорію про змову проти Дональда Трампа, «глибинну державу» і про торгівлю дітьми в мережі ресторанів DC pizzeria. У них нібито утримують дітей-рабів для педофілів, а курирує мережу Демократична партія США. Безпідставна теорія PizzaGate зʼявилася під час виборів президента США у 2016 році. Згодом вона спонукала одну людину увірватися до піцерії з гвинтівкою і вимогою звільнити неіснуючих дітей-рабів.
  • У серпні 2020 року Трамп похвалив рух QAnon і закликав разом боротися з «ліворадикальною загрозою». Після цього він звинуватив агентів «глибинної держави» в затягуванні тестування вакцини.