Конгресвумен з QAnon виконала обіцянку та ініціювала імпічмент Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Конгресвумен з QAnon виконала обіцянку та ініціювала імпічмент Байдена

@jackmirkinson / Twitter

Член Конгресу від Республіканської партії Марджорі Грін, відома своєю прихильністю до конспірологічного руху QAnon, внесла до Палати представників статті про імпічмент президента Джо Байдена всього через день після того, як він склав присягу.

Про це повідомляє The Hill.

«Президент Джо Байден не підходить для того, щоб займати посаду президента. Його модель зловживання владою як віцепрезидента часів президента Обами є тривалою і тривожною. Президент Байден продемонстрував, що він зробить все можливе, щоб виручити свого сина Хантера і наповнити кишені своєї сімʼї грошима від корумпованих іноземних енергетичних компаній», — йдеться в заяві Грін.

Вона уточнила, що внесені нею статті обвинувачують Байдена у зловживанні владою під час перебування на посаді віцепрезидента США. Водночас його син Хантер входив до ради директорів української енергетичної компанії Burisma.

На думку видання, імовірність того, що пропозицію Грін про імпічмент Байдена розглядатимуть, дуже низька, оскільки більшість у Палаті представників мають представники Демократичної партії, яка й висувала Байдена у президенти.

  • Бізнесвумен Марджері Тейлор Грін обійшла на праймеріз Республіканської партії нейрохірурга Джона Ковена і стала членом Палати представників Конгресу від штату Джорджія. 14 січня вона пообіцяла ініціювати імпічмент Байдена відразу після набуття ним повноважень.
  • Крім конспірологічних теорій QAnon, Грін також підтримує антисемітські та расистські погляди, чим заслужила відразу серед однопартійців. Відомо, що її кампанія співпрацювала з колишніми та чинними посадовцями, які повʼязані з експрезидентом США Дональдом Трампом.
  • Соцмережа Twitter тимчасово заблокувала сторінку конгресвумен Марджері Тейлор Грін, яка підтримує конспірологічні теорії та рух QAnon.