Глава партії СН Корнієко заявив, що фракція розділилася на дві групи через блокування каналів Медведчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава партії СН Корнієко заявив, що фракція розділилася на дві групи через блокування каналів Медведчука

Сергій Бортник / «Бабель»

Фракція «Слуга народу» розділилася на дві групи через запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна», ZIK та NewsOne. Проте більшість підтримала це рішення.

Про це заявив глава політсили Олександр Корнієнко в етері програми «Хард з Влащенко» на телеканалі «Україна 24».

За його словами, одна група більша, інша — менша. Водночас глава партії наголосив, що більшість підтримує рішення РНБО й указу президента.

«Засідання [фракції] з цього питання не було і мені здається, що необхідності в ньому зараз немає. Ніхто з колег не говорив про це. Вони просто розділилися на дві великі групи», — додав Корнієнко.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — 112, ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.

Після введення санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні. Водночас їхні акаунти в YouTube продовжують працювати, але Мінкультури звернеться до відеохостингу з проханням про блокування.