Апеляційний суд звільнив ветеранку Котеленець. Експертиза підтвердила, що на фотографіях з Донецька — інша жінка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Апеляційний суд звільнив ветеранку Котеленець. Експертиза підтвердила, що на фотографіях з Донецька — інша жінка

Facebook / Свободу Фортуні - Вікторії Котеленець

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти учасницю Добровольчого батальону «Правий сектор» і ветеранку Вікторію Котеленець з позивним «Фортуна», оскільки експертиза встановила, що це не вона конвоювала українських полонених на «параді» в окупованому Донецьку у 2014 році.

Про це повідомляє адвокатське об’єднання «Ореховський та Коломієць» у Facebook.

«Прокурори завзято обманювали суд, розказуючи, що під час обшуку вилучили МОН-50 і гранатомети (забувши сказати, що це макети). Але основний їхній доказ — легковажно зроблена портретна експертиза, за єдиним методом візуального зіставлення», — зазначили захисники Котеленець.

Адвокати жінки подали до суду власну експертизу, в якій застосовано 5 методів порівняння та яка довела, що конвоювала українських полонених у Донецьку не Вікторія Котеленець, а учасниця угруповання «ДНР» Ольга Сухова.

  • Вікторію Котеленець затримали 19 грудня в Києві. Слідчі вважали, що вона схожа на жінку з угруповання «ДНР», яка 24 серпня 2014 року конвоювала українських полонених на «параді» в Донецьку. На неї вказують четверо свідків — колишні полонені з цього «параду». Рідні Вікторії запевняють, що у жінки є алібі — під час «параду» вона була в Росії у таборі для біженців.
  • Експертиза адвокатського об’єднання «Ореховський та Коломієць» використала п’ять різних методів співставлення Котеленець і конвоїрки з фотографій у Донецьку, які доводять, що це різні люди. Висновки експертів МВС назвали хибними, оскільки вони зроблені за застарілою методикою.