Адвокати ветеранки Котеленець провели експертизу й встановили — полонених на «параді» в Донецьку конвоювала не вона

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адвокати ветеранки Котеленець провели експертизу й встановили — полонених на «параді» в Донецьку конвоювала не вона

Facebook / Свободу Фортуні - Вікторії Котеленець

Адвокати учасниці Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» і Української добровольчої армії, ветеранки Вікторії Котеленець (позивний «Фортуна») провели власну експертизу й встановили, що це не вона конвоювала українських полонених на «параді» у Донецьку у 2014 році.

Про це вони заявили під час пресконференції, повідомляє УНІАН.

Експерти використали 5 методів порівняння фото Котеленець із жінкою, яка конвоювала полонених:

  • візуальне зіставлення;
  • монтаж зображення;
  • зіставлення і застосування масок;
  • накладення координатних сіток;
  • проєктно-геометричний метод.

Результати показали 10 спільних і 10 відмінних рис між ними. Адвокати заявляють, що цна «параді» була бойовик Ольга Сухова.

Ліворуч — «Фортуна». Праворуч — жінка, яка конвоювала українських полонених у Донецьку.

Facebook / Свободу Фортуні - Вікторії Котеленець

Адвокат Віталій Цокур зауважив, що висновки експертів МВС, на підставі яких Котеленець підозрюють у причетності до злочину, були зроблені лише на співставленні однієї фотографії Котеленець з двома відомими слідству фотографіями Сухової.

При цьому, за його словами, на фотографіях у цих двох людей різні ракурси, а експертизу провели за застарілою методикою. Він вважає, що саме тому експерти зробили висновки про тотожність осіб на цих фото.

Наразі Котеленець перебуває у СІЗО без права на заставу. Міністер у справах ветеранів Юлія Лапутіна хоче взяти її на поруки.

  • 19 грудня в Києві була затримана учасниця «Правого сектору» Вікторія Котеленець. Слідчі вважають, що вона схожа на жінку-бойовика, яка 24 серпня 2014 року конвоювала українських полонених на «параді» в Донецьку. На неї вказують четверо свідків — колишні полонені з цього «параду». Рідні Вікторії запевняють, що у жінки є алібі — під час «параду» вона була в Росії у таборі для біженців.