НАБУ завершило розслідування про корупцію в «Борисполі». Серед підозрюваних — колишній директор аеропорту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування у справі про корупцію в аеропорту «Бориспіль». На думку слідчих, державі було завдано збитків на 16,5 мільйона гривень.

Про це пише пресслужба НАБУ.

«НАБУ та САП завершили розслідування факту завдання збитків понад 16,5 млн грн у результаті незаконного розпорядження майном державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що 2 лютого відкрили матеріали справи для ознайомлення двом підозрюваним — колишньому директору аеропорту та начальнику служби орендних відносин. Після цього справу скерують до суду.

  • 7 вересня НАБУ викрило корупційну схему в аеропорту «Бориспіль», яка завдала державі збитків на 16 мільйонів гривень. У цій справі оголосили дві підозри: колишньому керівнику аеропорту та начальнику служби орендних відносин. Їх підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).
  • Через кілька днів Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому директору аеропорту «Бориспіль» Євгенію Дихне. Він назвав підозри у неправомірній оренді «вимушеними заходами для ефективного управління».