Чемпіонат світу з хокею відбудеться лише в Латвії. Раніше Білорусь позбавили права приймати першість

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Чемпіонат світу з хокею відбудеться лише в Латвії. Раніше Білорусь позбавили права приймати першість

Samantha Gades / Unsplash

Столицю Латвії — Ригу — затвердили як єдину господарку Чемпіонату світу з хокею 2021 року.

Про це повідомляється на сайті Міжнародної федерації хокею (IIHF).

Як зазначається, ухвалене рішення провести турнір в одному місті повʼязане з епідемічними складнощами через пандемію коронавірусу та з технічними причинами.

«З огляду на невизначеність щодо обмежень на міжнародні переміщення, Рада IIHF вважає, що організація всього турніру в Ризі дозволить уникнути переїздів між країнами і стане найбільш безпечним і економним способом проведення заходу», — заявили у федерації.

Зазначимо, після того як Білорусь відсторонили від проведення Чемпіонату, Братислава (Словаччина) та Гернінг (Данія) подали заявки про готовність прийняти змагання у себе.

  • Раніше Міжнародна федерація хокею офіційно ухвалила рішення скасувати проведення в Мінську частини Чемпіонату світу з хокею 2021 року. Рішення обґрунтовано тим, що влада Білорусі не може гарантувати безпеку команд, офіційних осіб, глядачів і журналістів на тлі протестів проти режиму Олександра Лукашенка і ситуації з коронавірусом.
  • Протести в Білорусі проти Лукашенка тривають від серпня 2020 року. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі таємну «інавгурацію».