Прем’єр-міністр Латвії: Наразі я не бачу, як у таких умовах проводити спільно з Білоруссю ЧС-2021 з хокею

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Латвія може відмовитися проводити спільно з Білоруссю Чемпіонат світу з хокею у 2021 році.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Крішʼяніс Каріньш, передає Delfi.

«Я думаю, що події в Білорусі різко змінюють ситуацію. Зараз я не бачу, як ми, як країна, можемо влаштувати чемпіонат разом з Білоруссю», — пояснив він.

Каріньш зазначив, що вже доручив Міністерству освіти та науки, яке відповідає і за спорт, зв’язатися з Міжнародною хокейною федерацією, щоб вирішити, як «правильно вчинити».

Чемпіонат світу з хокею у 2021 році мають проводити спільно Білорусь та Латвія. У Міжнародній хокейній федерації заявили, що стежать за подіями в Білорусі й не виключають, що ЧС може відбутися в інших країнах.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників та активістів — у Лукашенка не більше за 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Станом на 13 серпня затримали майже 7 тисяч осіб. Кількість загиблих, за офіційними даними, зросла до двох осіб.
  • Понад 25 країн, зокрема й Україна, вже засудили дії влади Білорусі щодо протестувальників. Низка країн заявили, що вибори пройшли з явними порушеннями, а Євросоюз погрожує санкціями. Росія визнала вибори та привітала Лукашенка з перемогою.