НАБУ викликало на допит ексголову податкової Верланова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
НАБУ викликало на допит ексголову податкової Верланова

УНІАН

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього голову Податкової служби Сергія Верланова.

Про це повідомляється на сайті бюро.

Верланов має прибути 11 лютого до НАБУ для участі у допиті в межах кримінального провадження, порушеного ще у жовтні 2020 року. Тоді Верланову повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем. На думку правоохоронців, через дії Верланова бюджет начебто недоотримав 2,246 млрд грн.

Під час розслідування встановили, що Верланов незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Це мала бути плата за користування надрами одного з найбільших металургійних комбінатів країни — «Арселор Міттал». Сам Верланов назвав ці звинувачення безпідставними і «черговим зразком юридичного трешу».

  • На початку травня минулого року СБУ проводила обшуки у Верланова та в офісах ДПС. Спецслужба підозрює колишнє керівництво податкової у «кришуванні» конвертцентрів.
  • Перед тим глава Мінфіну Ігор Уманський заявив про можливі факти масштабної корупції в податковій, митній і фіскальній службах. Він вимагав відставки Верланова і голови Фіскальної служби Максима Нефьодова. Також він запевняв, що про корупцію у відомствах знає премʼєр Денис Шмигаль. 30 березня Рада звільнила Уманського.