Колишньому очільнику податкової Верланову повідомили про підозру. Він назвав це «юридичним трешом»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Колишньому очільнику податкової Верланову повідомили про підозру. Він назвав це «юридичним трешом»

УНІАН

Колишньому главі Податкової служби Сергію Верланову повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Його звинувачують за ч. 2 ст. 364 КК України. Через дії Верланова бюджет начебто недоотримав 2,246 млрд грн.

Під час розслідування встановили, що Верланов незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Це мала бути плата за користування надрами одного з найбільших металургійних комбінатів країни.

У повідомленні прокуратури не називають прізвище посадовця, проте сам Верланов у Facebook підтвердив, що йдеться про нього.

«На жаль, в Офісі Генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необґрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою «АрселорМіттал», — пояснив він.

Верланов назвав ці звинувачення безпідставними і «черговим зразком юридичного трешу».

Нагадаємо, Верланова звільнили з посади голови Державної податкової служби 24 квітня.

  • На початку травня СБУ проводила обшуки у Верланова та в офісах ДПС. Спецслужба підозрює колишнє керівництво податкової у «кришуванні» конвертцентрів.
  • Наприкінці березня ексглава Мінфіну Ігор Уманський заявив про можливі факти масштабної корупції в податковій, митній і фіскальній службах. Він вимагав відставки Верланова і Нефьодова. Також він запевняв, що про корупцію у відомствах знає премʼєр Денис Шмигаль. 30 березня Рада звільнила Уманського.